Szakkörök

Zeneoktatás

Az általános iskolás gyermekek oktatója Szűcs Imre. A szakkör keretében kezdő és haladó szinten klasszikus és könnyű zenei darabokat tanulnak zongorán és gitáron.

Néptánc szakkör:

Két csoport működik intézményünkben, Kunmadarasi Gyermek Néptánccsoport és a felnőttekből álló Kaláris néptánccsoport. Felkészítőik a gyerekek esetében Bíró Andrea, míg a felnőttek esetében Bíró Andrea és Bekecs Sándor. A néptánc kincsünk ápolásában, megőrzésében és annak előadásában elévülhetetlen eredményeket értek el. Számos eseményen és helyen öregbítették településünk hírnevét.

Hímző szakkör

A nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok megyei irodájával együttműködve egy sikeres pályázatnak köszönhetően az „Újra öltünk, és örökítünk” programhoz csatlakozva, működött a szakkör 2015-ben. 2016. januárjától újra indult a szakkör Bozsó Sándorné vezetésével.

Tanfolyamok

A művelődési házban tartott tanfolyamok szervezett formában, önköltséges alapon működnek.

Gépjárművezetői tanfolyam

Vezetője Szakáll Attila, karcagi oktató. A tanfolyam - a községben jelentkező igényektől függően - éves szinten több alkalommal folyik, így biztosítva településünkön a jogosítvány megszerzésének lehetőségét.

Számítástechnika tanfolyam

Minden évben igyekszünk folyamatosan segítséget adni a civil szervezeteknek, lakosoknak akik az alapokat sajátíthatták el igény szerint az internet és a különböző levelező rendszerek használatáról tanfolyamunkon. Az oktatást intézményünk munkatársai tartják.

Klubok

Őszirózsa Nyugdíjas Klub

A klub tagjai intézményünk rendszeres látogatói közé tartoztak. Vezetőjük Tóth József. Több alkalommal szerveznek - a környező megyei települések más klubjaival összefogva - nyugdíjas találkozókat a művelődési házban, valamint kirándulásokat a saját tagságuk számára.

Nyári Alkony Nyugdíjas Klub

2010. január elején alakult meg Ferenczi Sándorné vezetésével megalakulásakor célul tűzték ki a nyugdíjas emberek támogatását, valamint segíteni szeretnének a szabadidő hasznos eltöltésében is. Heti rendszerességgel tartják foglakozásaikat intézményünkben.

Őszirózsa Népdalkör

Féléves szünet után 2015. nyarától újra működik a népdalkörünk. Mátyus Imréné irányításával működik továbbra is a népdalkör. Munkájukkal ápolják a népi hagyományainkat és rendszeres fellépői a községi szintű rendezvényeinknek, ugyanakkor számtalan vidéki felkérésnek is eleget tettek. Évente számtalan alkalommal léntek fel különböző rendezvényeken. Munkájuk mindenképpen elismerésre méltó, hiszen rendkívül sokat tettek a hagyományok megőrzése érdekében, valamint számtalan általunk szervezett rendezvényen.

Foltvarró Klub

Kálmán Balázsné vezetésével 1999 őszén indult kreatív klub, melynek foglalkozásain a tagok - saját ötleteikből merítve - készítik el alkotásaikat, melyek a művelődési házban több alkalommal is bemutatásra kerülnek.

Egészséges Életmód Klub

bemutatásra kerülnek. Wirth Tünde egészségügyi dolgozó - aki a Természetgyógyászati Akadémiát végzett és alternatív mozgás- és masszázs terapeuta szakvizsgával rendelkezik - heti rendszerességgel tart ingyenes előadásokat mindenről "A-tól Z-ig" az egészség védelmével kapcsolatosan.

 

 

 
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Kunmadaras Nagyközség honlapja - 2015. Minden jog fenntartva