A könnyvtár térítésmentes szolgáltatásai:

  • könyvtári dokumentumok helyben használata,
  • könyvtári dokumentumok kölcsönzése.

A kölcsönzési idő 3 hét, amely egy alkalommal újabb 3 hétre meghosszabbítható, személyesen, telefonon vagy e-mailben. Felnőtteknél 5 db, gyerekeknél 3 db dokumentum kölcsönözhető.

Térítéshez kötött szolgáltatások:

  • könyvtárközi kölcsönzés,
  • számítógép- és internet használata,
  • nyomtatás,
  • fénymásolás.

A fenti szolgáltatások kölcsönzési időben vehetők igénybe. Az intézménybe beiratkozott olvasók részére a könyvtár azokat a dokumentumokat, amelyek a gyűjteményben nem találhatók meg, könyvtárközi kölcsönzés útján szerzi be. E dokumentumok használatának feltételeit a kölcsönző könyvtár szabja meg.

A könyvtárközi kölcsönzés esetén a kölcsönadó könyvtár által kért díjat, valamint a postaköltséget a felhasználónak kell megfizetnie. A könyvtár szükség esetén témafigyelést és irodalomkutatást is végez.

Ezen kívül a könyvtár dolgozói iskolás- és óvodáscsoportok részére meghatározott témában könyvtári foglalkozásokat tartanak, évente egy alkalommal nyári tábort, több alkalommal kirándulást szerveznek, az országos könyvtári rendezvénysorozatok keretében író- olvasó találkozókat, kiállításokat, versenyeket szerveznek.

A könyvtár beiratkozott olvasója lehet minden uniós állampolgár, aki személyazonosságát hitelesen igazolja személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával, útlevéllel, jogosítvánnyal vagy diákigazolvánnyal. A 18. életévüket be nem töltött olvasók esetén az olvasóért kezességet vállaló személytől egy nyilatkozat kitöltése szükséges. A beiratkozás egy naptári évre szól, amelyet évente meg kell újítani.

Beiratkozási díj nincs.

Nyitva tartás:

 
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
      Kedd 0800 - 1200 1230 - 1630
      Szerda 0800 - 1200 1230 - 1630
      Csütörtök 0800 - 1200 ---
      Péntek 0800 - 1200 1230 - 1530
      Szombat 0800 - 1100 ---
           
    Elérhetőség:      
      Telefon: 0659/527-336  
      E-mail: kmkonyvtar@freemail.hu  

Kunmadaras Nagyközség honlapja - 2015. Minden jog fenntartva